Programma's voor iedereen!

Strengthen your teams reduce absenteeism ,

Online demo en kennismakingsgesprek?

Plan nu heel simpel een online demo en/of kennismakingsgesprek van 30 minuten

Ben je benieuwd naar onze programma’s en hoe wij jouw organisatie en welzijn van de medewerkers naar een hoger niveau kunnen tillen? 

Via deze link of door het scannen van de QR-code plan je heel simpel een online gesprek van 30 minuten, wanneer het voor jou past. 

Voor vragen of meer informatie, neem contact op via contact@itakeabreak.com.

Take a Break-Through jaarprogramma

STRENGTHEN YOUR TEAMS, REDUCE ABSENTEEISM

Breakthrough: a sudden, dramatic, and important discovery or development. 

Bent u op zoek naar manieren om de productiviteit, creativiteit en betrokkenheid van uw medewerkers te vergroten? Zoek niet verder! Wij bieden speciale trajecten aan die uw team naar een hoger niveau tillen.

Waarom?
Bij Take a Break geloven we dat goed functionerende teams en medewerkers die werken in een ontspannen en vertrouwelijke werksfeer minder snel ziek worden en betere resultaten behalen. Daarom hebben we een uniek en langdurig traject ontwikkeld, gericht op het bouwen van een sterk team en het creëren van een verbindende werkomgeving.

Lees meer ...

Wat?
Ons traject omvat diverse elementen die elkaar versterken.
Allereerst bieden we teambuilding- en teamcoachingssessies aan met behulp van onze 6V’s-tool. Hiermee brengen we de sterke punten van uw team naar voren en leren we hen effectief samen te werken. Daarnaast maken we gebruik van Virtual Reality Mindfulnessapplicatie “Take a Break – VRetreat” om medewerkers te helpen ontspannen en stress te verminderen. Deze innovatieve technologie biedt een vlucht uit de dagelijkse drukte en bevordert mentale helderheid en focus. Om de ontspanning te vergroten, bieden we ook een ontspanningsapp “Take a Break” aan. Hiermee hebben uw medewerkers toegang tot rustgevende meditaties, ademhalingsoefeningen en andere ontspanningstechnieken die ze op elk moment kunnen gebruiken.
Als aanvulling op het groepstraject bieden we ook individuele (leiderschaps)coaching of loopbaanbegeleiding aan. Dit stelt uw medewerkers in staat om persoonlijke uitdagingen aan te pakken en hun vaardigheden verder te ontwikkelen.

Bij Take a Break richten we ons op het creëren van een werkomgeving waarin medewerkers kunnen floreren en zich optimaal kunnen inzetten voor uw organisatie.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij uw team kunnen helpen groeien en schitteren!

Hoe?
Stap 1. Kennismakend gesprek met de directie/verantwoordelijke
Stap 2. Intakegesprek met leidinggevende(n) van het team
Stap 3. Offerte op maat
Stap 4. Bepaling startdatum na goedkeuring van de offerte
Stap 5. Implementatie Take a Break – VRetreat en Take a Break app
(Afhankelijk van de noden/behoeften individuele gesprekken, werkbaarheidsmeting, welzijnsscan)
Stap 6. Teambuilding met impact
Stap 7. Evaluatie Teambuilding + actieplan
(Leadershiptraining, loopbaanbegeleiding,… indien nodig)
Stap 8. Bepaling data voor de 6V’s Tool voor sterke, verbindende teams
Stap 9. Eindevaluatie na 12 maanden
(Eventueel 3-maandelijkse opvolging)

Prijzen afhankelijk van de noden en behoeften van het team en/of de leidinggevende(n).
Wij werken altijd op maat.

Wij hebben reeds zeer goede resultaten behaald met dit totaalpakket, waarbij alle elementen aanwezig zijn om tot een goed functionerend, productief en betrokken team te komen.
Elke dag kost een zieke medewerker u gemiddeld € 1450.
Waar wacht u nog op?
Neem vandaag nog contact met ons op om een gratis kennismakingsgeprek in te plannen.
Contact@itakeabreak.com
+32 (0)472 69 08 58
Take a Break-Through
Strengthen Your Teams, Reduce Absenteeism

Take a Break - VRetreat

Take a Break – VRetreat, de eerste Virtual Reality Mindfulness applicatie in België, speciaal ontworpen voor bedrijven en de zorgsector.

In ons drukke en hectische leven is het essentieel om af en toe een moment van rust te vinden. Daarom hebben we Take a Break – VRetreat ontwikkeld, een unieke applicatie die je de mogelijkheid biedt om volledig tot rust te komen in de prachtige omgevingen van de natuur, gecombineerd met meditaties, mindfulnessoefeningen en ademhalingsoefeningen.

Lees meer ...

We begrijpen dat iedereen ontspant op zijn eigen manier, daarom hebben we ook de Energizer functie in de applicatie opgenomen. Dit energiegevende spel vereist focus en aandacht, waardoor je even helemaal in het “nu” bent en nieuwe energie kunt opdoen.
Bij Take a Break – VRetreat geloven we in het belang van een stressvrije werkomgeving.
Door onze applicatie te integreren in het bestaande (of een nieuw) wellbeing programma van jouw bedrijf, kun je een positieve impact hebben op de mentale gezondheid en het welzijn van jouw medewerkers.

Samen streven we naar een gezonde werkomgeving waarin medewerkers zich geïnspireerd, energiek en gelukkig voelen.
Als onderdeel van ons Take a Break-Through jaarprogramma bieden we ook de mogelijkheid om Take a Break – VRetreat op regelmatige basis te ervaren.
Dit programma is ontworpen om de stressbestendigheid van medewerkers te vergroten, hun productiviteit te verhogen en hun algemene welzijn te verbeteren.
Neem vandaag nog de eerste stap in de richting van een stressvrije werkomgeving en ontdek de voordelen van Take a Break – VRetreat.
Samen kunnen we een positieve verandering teweegbrengen en jouw bedrijf of zorginstelling transformeren in een oase van rust en welzijn.
Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe Take a Break – VRetreat kan worden geïmplementeerd in jouw organisatie.
Wij staan klaar om je te helpen op weg naar een gezondere en gelukkigere werkomgeving.
Neem contact op via het contactformulier of stuur een e-mail naar contact@itakeabreak.com
We willen Take a Break – VRetreat ook toegankelijk maken voor thuisgebruik.
Klik op deze link voor meer informatie over Take a Break – VRetreat voor particulieren: https://itakeabreak.com/voor-wie/#thuis

Take a Break - Ontspanningsruimte

Welverdiende rust voor uw team met Take a Break Ontspanningsruimtes

Bij Take a Break begrijpen we hoe belangrijk het is om uw medewerkers te ondersteunen en hen de mogelijkheid te bieden om even te ontsnappen aan de dagelijkse drukte. Onze Take a Break ontspanningsruimtes zijn ontworpen om een oase van rust te creëren binnen uw bedrijf, waar uw medewerkers kunnen ontspannen en weer opgeladen kunnen worden.

Een Unieke Totaalervaring

Onze ontspanningsruimtes worden met zorg ingericht, met aandacht voor de meest ontspannende kleur- en lichtcombinaties. We bieden comfortabele relax-stoelen en cocoon-chairs aan, zodat uw medewerkers zich volledig kunnen ontspannen. Bovendien wordt er rekening gehouden met geur- en tastervaringen, waardoor een totaalervaring ontstaat die de zintuigen prikkelt en stress vermindert.
Take a Break – VRetreat, de Virtual Reality Mindfulness applicatie zorgt voor een total immersive beleving.
Soms kan Virtual Reality te overweldigend zijn op bepaalde momenten van de dag, geen probleem.
Geniet van een break met ontspannende muziek, een mindfulness- of ademhalingsoefening met de Take a Break ontspanningsapp.

Lees meer ...

Op Maat van Uw Bedrijf

Bij Take a Break begrijpen we dat elk bedrijf uniek is. Daarom zijn onze ontspanningsruimtes altijd op maat gemaakt, rekening houdend met uw budget, wensen en doelen. Of u nu een kleine ruimte wilt inrichten of een grotere ontspanningsruimte voor uw medewerkers wilt creëren, wij staan klaar om aan uw behoeften te voldoen.

Geen Ruimte Inhouse? Geen Probleem.

Heeft u geen beschikbare ruimte binnen uw bedrijf? Geen zorgen. Take a Break biedt de flexibiliteit om tijdelijk of permanent een Take a Break – ZenBox aan uw bedrijfsgebouw toe te voegen.
Zo kunnen uw medewerkers altijd genieten van de voordelen van een ontspanningsruimte, zelfs als er beperkte ruimte beschikbaar is.
Bij Take a Break geloven we in het welzijn en de tevredenheid van uw medewerkers.
Investeer in hun gezondheid en productiviteit door hen de rust en ontspanning te bieden die ze verdienen.
Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we samen een aangepaste Take a Break ontspanningsruimte voor uw bedrijf kunnen creëren.
Geef uw medewerkers de kans om op te laden, te ontspannen en weer fris aan het werk te gaan met Take a Break.
Uw team verdient het!

Take a break ontspanningsapp

De Take a Break app, dé ontspanningsapp van België, speciaal ontworpen voor het hele gezin. Of je nu op zoek bent naar rust, mindfulness, ontspanning of gewoon wat tijd voor jezelf, deze app biedt het allemaal. En het beste van alles is dat je de app helemaal gratis kunt downloaden via de Appstore of Google Play store.

Lees meer ...

Voor slechts € 28 per jaar krijg je toegang tot de volledige inhoud van de Take a Break app, inclusief maandelijkse updates. Dit betekent dat je altijd nieuwe inhoud kunt ontdekken en je ontspanningssessies kunt blijven variëren. Het is een kleine investering in je eigen welzijn en het welzijn van je gezin.

Voor organisaties bieden we speciale clusterkortingen aan, als u de Take a Break app beschikbaar wil maken voor uw medewerkers.

Wat kun je verwachten van de Take a Break app?
Het zit boordevol geweldige functies. Je vindt er onder andere yoga nidra sessies, wandelmeditaties, kindermeditaties, mindfulnessoefeningen, ademhalingsoefeningen, ontspannende muziek en meditaties om angst te verlichten. Het is een uitgebreide collectie van tools en technieken om je te helpen ontspannen en tot rust te komen, waar je ook bent.

Of je nu een drukke professional bent die behoefte heeft aan wat tijd voor zichzelf, een ouder die op zoek is naar een rustmoment, of gewoon iemand die wat meer ontspanning in zijn leven wil, de Take a Break app is er voor jou.
Download hem vandaag nog en ontdek de voordelen van ontspanning en mindfulness.

Met de Take a Break app heb je altijd een moment van rust binnen handbereik. Dus neem even de tijd voor jezelf, ontspan en geniet van het moment.

We kijken ernaar uit om je te helpen bij het vinden van innerlijke rust.
Voor organisaties contacteer ons via het contactformulier of mail naar contact@itakeabreak.com.
De Take a break app is ook een onderdeel van het Take a Break-Through jaarprogramma.

Belevingstuin

Welkom bij Take a Break, waar we streven naar het creëren van stressvrije werkomgevingen door middel van onze unieke Belevingstuinen bij organisaties. Onze missie is om harmonie en ontspanning te brengen in de drukte van het dagelijkse werk. 

Heeft u ook een saai stukje groen of beton aan uw bedrijf?
Transformeer dit tot een no-stress-zone.

Bij het aanleggen van onze Belevingstuinen werken we nauw samen met een professional die meer dan 20 jaar ervaring heeft in het creëren van prachtige tuinen. Hierdoor kunnen we maatwerk bieden, zodat de tuin perfect aansluit bij de visie en missie van uw organisatie. 

Onze tuinen worden gekenmerkt door verschillende elementen die zorgen voor een complete beleving. Denk hierbij aan kleurrijke bloemen en planten die zorgen voor een vrolijke en levendige sfeer. Daarnaast integreren we geurbeleving met bijvoorbeeld lavendel, waardoor uw medewerkers (en bezoekers) volledig tot rust kunnen komen.

Een ander bijzonder element is ons (kleinschalig) blotevoetenpad. Dit pad biedt niet alleen de mogelijkheid tot ontspanning, maar stimuleert ook de zintuigen, een unieke ervaring.

Lees meer ...

Medewerkers kunnen hierdoor even letterlijk hun hoofd leegmaken en zichzelf opladen met nieuwe energie. Ook creëren we een speciale ontmoetingsplek in de vorm van een cirkel, waarin uw team inspirerende meetings kan houden.

Deze omgeving bevordert de samenwerking en creativiteit, waardoor nieuwe ideeën tot bloei kunnen komen. Tot slot bieden we comfortabele hangmatten als rustplekjes waar uw medewerkers zich kunnen terugtrekken. Hier kunnen zij even ontsnappen aan de hectiek van het werk en genieten van een momentje voor zichzelf.

Het onderhoud van onze belevingstuinen kunt u in eigen beheer doen, of u kunt gebruik maken van onze ervaren tuinmannen. Bij Take a Break begrijpen we hoe belangrijk het is om een inspirerende en ontspannen werkomgeving te creëren. 

Onze Belevingstuinen bieden een unieke manier om dit te realiseren. Neem contact met ons op en samen kunnen we een tuin ontwerpen die past bij uw visie, missie en de behoeften van uw medewerkers. Kies voor rust, kies voor een stressvrije werkomgeving met Take a Break.

Is ieder stukje beton of groen reeds benut?
Geen probleem, wij kunnen ook een Take a Break – Belevingscontainer/unit bij uw bedrijf plaatsen. Tijdelijk of permanent, dat is afhankelijk van uw noden en behoeften. Wij werken altijd op maat.

Vul het contactformulier in voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of stuur een e-mail naar contact@itakeabreak.com

Strenghten your teams, reduce absenteeism.”

Bedrijfstrainingen

In de moderne werkomgeving ervaren zowel werkgevers als medewerkers dagelijks de druk en uitdagingen die gepaard gaan met het behalen van organisatiedoelen. Stress en overweldigende gedachten kunnen echter een aanzienlijke impact hebben op de gezondheid, het welzijn en de productiviteit van werknemers. Onze training richt zich op het aanleren van effectieve strategieën om stress te beheersen en de negatieve effecten van overweldigende gedachten te verminderen.
Waar de meeste bedrijven zich richten op het verlichten van symptomen, gaan wij een stap verder. We richten ons op het creëren van een positieve werkcultuur waarin medewerkers leren hoe ze stress kunnen verminderen en hun gedachten kunnen managen, zodat ze veerkrachtiger en productiever kunnen zijn. Met behulp van bewezen methoden en technieken, zoals mindfulness en cognitieve gedragstherapie, zullen uw werknemers de tools krijgen die ze nodig hebben om stressbestendig te worden en hun gedachten op een positieve manier te sturen.

Voordelen voor de werkgever?
Werkgevers kunnen aanzienlijke voordelen behalen door onze training in te zetten voor hun werknemers.

Ten eerste zal het verminderen van stress en het bevorderen van welzijn de productiviteit verhogen. Medewerkers die beter in staat zijn om met stress om te gaan, ervaren minder afleidingen, hebben meer focus en leveren kwalitatief betere resultaten.
Bovendien kan het verminderen van stress de werknemersretentie vergroten.
Werknemers die zich gesteund voelen in hun welzijn, zijn meer geneigd om betrokken te blijven bij het bedrijf en zich meer loyaal te voelen.

Voordelen voor de medewerker?
Voor medewerkers brengt deelname aan onze training tal van voordelen met zich mee.
Ten eerste zullen ze leren hoe ze stress kunnen herkennen en effectieve copingmechanismen kunnen toepassen om ermee om te gaan.
Of het nu gaat om ademhalingstechnieken, timemanagement of het stellen van grenzen, onze training biedt praktische tools die direct toepasbaar zijn in het dagelijks leven.
Daarnaast zullen medewerkers merken dat het beheersen van hun gedachten hen helpt om positiever en veerkrachtiger te zijn.
Door het ontwikkelen van optimistische denkpatronen kan stress worden verminderd en kan een meer gebalanceerde gemoedstoestand worden bereikt.
Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over hoe onze bedrijfstraining Stress- en Gedachtenmanagement uw organisatie kan helpen.
Samen kunnen we een werkomgeving creëren waarin de gezondheid en het welzijn van medewerkers centraal staan, met als resultaat gemotiveerde en veerkrachtige teams die het beste uit zichzelf halen.

“Strengten your Teams, Reduce Absenteeism”

Word Zelfbewuster en Versterk Jouw Leiderschapskwaliteiten!

Ben jij een leidinggevende, een manager of een medewerker die gelooft in het belang van persoonlijke groei? Wil je jouw leiderschapsvaardigheden naar een hoger niveau tillen? Dan bieden wij dé oplossing voor jou! De Training Zelfbewustzijn voor Leidinggevenden en Managers is speciaal ontworpen om jou in staat te stellen jezelf beter te leren kennen en je persoonlijke kracht te vergroten.

Maar waarom zou je deelnemen aan deze inspirerende training?

Hier zijn de voordelen die je kunt verwachten:

 1. Verbeterd Leiderschap: Door je zelfbewustzijn te vergroten, krijg je diepgaand inzicht in je eigen sterke punten en ontwikkelingsgebieden. Hierdoor ben je in staat om effectiever te communiceren, beter te delegeren en je team te motiveren. Dit leidt tot uitstekend leiderschap en hogere prestaties op de werkvloer.
 2. Versterkte Teamdynamiek: Zelfbewustzijn is essentieel voor het opbouwen van sterke en veerkrachtige teams. Deze training geeft je de tools en technieken om beter te begrijpen hoe jij en je team functioneren. Je leert hoe je de individuele sterke punten kunt benutten en eventuele conflicten kunt oplossen, zodat je een harmonieuze en productieve werkomgeving kunt creëren.
 3. Verhoogd Zelfvertrouwen: Door je zelfbewustzijn te vergroten, ontwikkel je een dieper gevoel van zelfvertrouwen en zelfacceptatie. Je leert je eigen grenzen te herkennen en jezelf te motiveren om uitdagingen aan te gaan. Dit zal zichtbaar resulteren in een verhoogd zelfvertrouwen, zowel in professionele als persoonlijke situaties.
 4. Effectieve Besluitvorming: De training zal je helpen om bewuster en intuïtiever beslissingen te nemen. Je leert hoe je je emoties en gedachten beheerst en hoe je beter kunt anticiperen op mogelijke obstakels. Dit stelt je in staat om snel en effectief te handelen, ongeacht de complexiteit van de situatie.
 5. Verbeterde Werk-Privé Balans: Zelfbewustzijn helpt je om een gezonde balans te vinden tussen werk en privéleven. Je leert prioriteiten te stellen, je energie efficiënt te beheren en betekenisvolle doelen te stellen. Hierdoor kun je meer voldoening halen uit zowel je professionele als persoonlijke leven.

Investeer in jezelf en maak gebruik van deze unieke kans om je leiderschapskwaliteiten naar een hoger niveau te tillen!
Schrijf je vandaag nog in voor de Training Zelfbewustzijn voor Leidinggevenden en Managers.
Neem contact met ons op voor meer informatie en ontdek hoe deze training jou en je team kan transformeren!

Ontsnap aan de dagelijkse hectiek en kom tot rust op de werkvloer met onze workshop “Mindfulness op de werkvloer”!

In deze interactieve training combineren we eeuwenoude meditatietechnieken met moderne inzichten, speciaal ontworpen om de vele uitdagingen op de werkvloer het hoofd te bieden.

Waarom mindfulness op de werkvloer?
Omdat een mindful werkomgeving niet alleen de productiviteit verbetert, maar ook het welzijn en de tevredenheid van werknemers bevordert. Door middel van mindfulness leren werknemers om stress en afleiding te verminderen, hun focus te vergroten en beter om te gaan met werkdruk. Dit resulteert in een verhoogde efficiëntie, creativiteit en een positieve werksfeer.

Onze workshop wordt geleid door ervaren mindfulness-beoefenaars, die de kunst verstaan om complexe concepten op een praktische en toegankelijke manier over te brengen. Dankzij hun begeleiding verkrijgen de deelnemers inzichten en vaardigheden die ze direct kunnen toepassen in hun werk.

Tijdens de workshop worden verschillende mindfulness-oefeningen gebruikt, zoals ademhalingstechnieken, meditatie en lichaamsscan. Deze technieken helpen deelnemers om bewuster te worden van hun gedachten, emoties en lichamelijke sensaties. Door zich bewust te zijn van deze aspecten kunnen werknemers hun reacties beter beheersen en effectiever omgaan met uitdagingen op de werkvloer.

Het programma van de workshop “Mindfulness op de werkvloer” kan worden aangepast aan de specifieke behoeften en doelstellingen van uw organisatie. Of u nu een introductie wilt bieden aan mindfulness of uw werknemers wilt voorzien van meer geavanceerde technieken, wij zorgen ervoor dat de workshop naadloos aansluit op uw wensen.

Investeer vandaag nog in de welzijnsinitiatieven van uw organisatie en geef uw werknemers een waardevol instrument in handen om stress en druk te beheersen. De workshop “Mindfulness op de werkvloer” is een investering in de lange-termijngezondheid en -productiviteit van uw team.

Neem contact met ons op om meer te leren over wat onze workshop kan betekenen voor uw organisatie en om een sessie te plannen.Ontdek zelf de vele voordelen van mindfulness op de werkvloer en help uw werknemers om in balans en met volle aandacht te leven en te werken.

6 V's tool voor teamontwikkeling​

Uit onderzoek en de praktijk blijkt steeds weer dat het geheim van een goed functionerend team, niet zozeer in “de inhoud” van het werk zit, maar juist in “de relatie” tussen de teamleden onderling. Er worden veel afspraken gemaakt over wat er gedaan moet worden maar hoe we met elkaar omgaan is een thema dat veel minder aandacht krijgt.

Wanneer teamleden zich veilig, ofwel gesteund voelen door team en leidinggevende, zullen ze zich eerder uitspreken. Als iemand zichzelf kan zijn binnen een team dan komen zijn of haar kwaliteiten pas werkelijk tot hun recht.

Lees meer ...

Er zijn inmiddels veel teamleaders, managers, teamcoaches, docenten, trainers en andere leiders die hiervan overtuigd zijn. De vraag die wij daarbij vaak horen is: “Wij zijn bereid te investeren in “de relatie” tussen onze teamleden. Wij willen graag een werkomgeving creëren waarin men zich veilig en verbonden voelt en elkaar kan vertrouwen. We zijn bereid te investeren en tijd vrij te maken. Echter, wat kunnen we onze teamleden bieden? Hoe gaan wij invulling geven aan deze kostbare tijd?”

Hoe?
Samen werken we al meer dan 20 jaar met diverse teams en groepen en begeleiden hen naar hun hoogste potentieel.
Na ruim 200 teams gecoacht te hebben, zijn wij van mening een compleet recept met 6 ingrediënten gevangen te hebben die in de juiste verhoudingen van aanwezigheid, leiden tot een succesvol team.
Wij noemen deze ingrediënten, de 6 V’s in teamvorming:

 • Veiligheid
 • Verbinding
 • Verdraagzaamheid
 • Vertrouwen
 • Verantwoordelijkheid
 • Voortgang

Wij bieden deze 6V’s-tool aan in 3 mogelijkheden:

 1. Train the Trainer: 6 opleidingsdagen waarbij we iemand of meerdere personen binnen uw bedrijf opleiden om dit verder uit te rollen. (vanaf min. 10 deelnemers)
 2. 6V’s-Tool voor uw team: Ik (en eventueel nog een andere ervaren trainer) coachen en begeleiden uw team met de 6V’s-Tool. Ook Leadership is een belangrijk onderdeel van deze begeleiding. Afhankelijk van de noden en behoeften van het team wordt een traject op maat aangeboden. Voor een intakegesprek of meer informatie neem contact met ons op via het contactformulier of mail naar contact@itakeabreak.com.
 3. Als onderdeel van het Take a Break-Through jaarprogramma, in combinatie met Teambuilding met impact, Take a Break app, Take a Break – VRetreat, Leadershipcoaching,…

 

We hebben een 6-daagse training ontwikkeld waar iedere lesdag één V centraal staat. De training is zo ingericht dat je de ontwikkelde vaardigheden direct kunt toepassen in de praktijk. Door het versterken van de 6 V’s, investeer je continu in het meest waardevolle bezit van een bedrijf; “de mensen die er werken”.

De tool “6 V’s in teamvorming”

Om de kwaliteit van de relatie letterlijk in kaart te kunnen brengen hebben wij een handig hulpmiddel ontwikkeld, de tool: “6 V’s in teamvorming”.
Uitnodigend, laagdrempelig, interactief, plezier, meetbaarheid en volgbaarheid zijn hierin voor ons belangrijke vereisten.

Je kunt hiermee:
Per V de mate van aanwezigheid meten per individu.
Uitnodigen tot het bespreekbaar maken van de huidige situatie en gewenste situatie.
De binnenwereld van mensen zichtbaar en bespreekbaar maken.
Een doorvertaling maken naar concreet gedrag.
Een gezamenlijke taal ontwikkelen die het makkelijker maakt om je doel te bereiken.
Toegang krijgen tot informatie die vaak verborgen blijft.
Kwaliteiten en valkuilen in kaart brengen.
Successen vieren en ontwikkelafspraken maken.
De voortgang van de teamontwikkeling blijven volgen.
De tool zit inbegrepen bij de 6-daagse training en is verkrijgbaar in eigen huisstijl.
Bestel deze nu in onze shop: https://itakeabreak.com/product/6vs-in-teamontwikkeling/

Thema’s en onderwerpen:
Veiligheid: Hoe zorg je voor een veilige omgeving waar iedereen zichzelf durft te zijn en durft te uiten wat hij/zij vindt, denkt of voelt?
Verbinding: Hoe breng je een optimale verbinding tot stand waarin zowel ruimte voor jezelf als voor de ander aanwezig is?
Verdraagzaamheid: Hoe ga je om met verschillen binnen een team en hoe kun je conflicten en uitdagingen oplossen met behoud van een goede relatie?
Vertrouwen: Hoe creëer je onderling vertrouwen, wat is hier voor nodig en hoe bewaak en ontwikkel je dit essentiële ingrediënt binnen een samenwerking?
Verantwoordelijkheid: Sta je zelf aan het stuur of heb je het idee dat je gestuurd wordt? Maak je je eigen plan of word je ingezet in het plan van een ander? Hoe zorg je voor een balans waarin iedereen een steentje bijdraagt en zijn eigen verantwoordelijkheid neemt?
Voortgang: Hoe kun je een ontwikkelproces blijven monitoren, evalueren en eventueel bijstellen in een omgeving die constant veranderd? Geïnspireerd en gemotiveerd raken is winst, maar hoe hou je dit vast en blijf je als team, duurzaam groeien?
Componenten uit NLP, systemisch werk, teamgames en Transactionele Analyse maken onderdeel uit van deze training

Toepassingsgebieden
De 6 V’s vind je terug in de volgende drie toepassingsgebieden die aandacht krijgen tijdens de training:
De organisatie als geheel.
Elk team en iedere relatie.
Ieder mens individueel.

Werkwijze
Onze werkwijze is dynamisch waarin onderbouwde theorie, prikkelende werkvormen, intuïtief lichaamswerk en open interactie elkaar steeds zullen afwisselen. Je kunt een divers en interactief programma verwachten, waarbij vooral het “ervaren” centraal staat. Immers, om iets goed te kunnen overdragen aan een ander, helpt het wanneer je zelf ervaringsdeskundig bent. Er is uiteraard ruimte voor de persoonlijke inbreng van cursisten.

Doelgroep
De focus van onze training ligt op het versterken van groepen. Dat kunnen vaste teams, projectteams of sportteams zijn. Iedereen die hier een link mee heeft is van harte welkom. Je kunt hierbij denken aan teamcoaches, HR-adviseurs, trainers, docenten etc. Heb je twijfels of het bij jou past, neem dan gerust contact met ons op.

Vorm
Het betreft een 6-daagse training verdeeld in 3 blokken van 2 bijeenkomsten. Tussen iedere bijeenkomst zit een aantal weken tijd zodat de cursisten direct aan de slag kunnen met de verworven tools, inzichten en kennis. Na iedere lesdag worden opdrachten meegegeven waarmee je in de praktijk aan de slag kunt gaan.

Wat levert deze training jou op?
Bewustwording van de 6 V’s binnen teams, wat het oproept bij jezelf en de ander.
Je leert een betere verbinding maken met jezelf en met de ander.
Je kunt nu stap voor stap met je team bouwen aan een stevige fundering.
Je leert hoe je door authenticiteit meer betrokken en gelijkwaardig kunt begeleiden.
Je leert je kwetsbaarheid in te zetten als kracht.
Je bent in staat om kwaliteiten en valkuilen aan het licht te brengen.
Je gaat sneller en specifieker herkennen waar teams vastlopen en wat er dan nodig is.
Je kunt de opgedane theorie omzetten naar concrete stappen in de praktijk.
Je kunt teamleden in beweging brengen door een beroep te doen op hun eigen kracht.
Je kunt teams helpen om de 6 V’s te borgen.
Je bekwaamt je in allerlei tips, tricks, handvaten, interventietechnieken en tools.

Wat levert deze training een team op?
Teamleden:
Kunnen meer zichzelf zijn en zich veiliger voelen.
Leren de verschillen tussen elkaar om te zetten van breekpunten naar kansen.
Voelen zich meer verbonden en betrokken bij het team.
Nemen meer verantwoording doordat hun intrinsieke motivatie toe neemt.
Gunnen elkaar meer, dit kom de werksfeer en het onderling vertrouwen ten goede.
Tonen meer respect en verdraagzaamheid naar hun collega’s.
Profiteren van een betere sfeer en meer werkplezier.
Spreken zich eerder uit wanneer ze ergens last van hebben.
Richten zich op de oplossing in plaats van wie er gelijk heeft.
Zien fouten maken als kans om de kwaliteit van het werk te vergroten.
Delen eerder ideeën waardoor creativiteit en innovatie toe neemt.
Wanneer je het beste uit een individu haalt, haal je het beste uit een team en uiteindelijk ook uit je bedrijf. Een prettige werksfeer zal tevens leiden tot een verhoging van duurzame inzetbaarheid en betere resultaten. Ben jij klaar om van jouw team een topteam te maken?

Praktische informatie
Data: Vanaf 10 deelnemers in onderling overleg bespreekbaar
Locatie: Bespreekbaar
Kosten: € 1.825,- exclusief BTW per deelnemer
Tijdstip: 10:00u – 15:00u

Wenst u graag meer informatie of wilt u een plek op de wachtlijst?
Neem dan even contact met ons op via het contactformulier of stuur een e-mail naar contact@itakeabreak.com. Wilt u graag dat ik (eventueel samen met een andere trainer) het 6V’s-tool traject uitrol binnen uw bedrijf? Neem dan contact op door een e-mail te sturen naar contact@itakeabreak.com of bel rechtsreeks 0472/69 08 58.

Het 6V’s coachingprogramma zorgt ervoor dat de effectiviteit, samenwerking en prestaties van een team verbeteren.

 1. Conflictbeheersing: Als er conflicten zijn binnen het team, kan de 6V’s-tool helpen om de communicatie en samenwerking te verbeteren en conflicten op te lossen.
 2. Verbeteren van teamdynamiek: Soms kan het nodig zijn om de teamdynamiek te verbeteren, zodat teamleden beter kunnen samenwerken en productiever kunnen zijn.
 3. Bevorderen van communicatie: Teamcoaching met de 6V’s-tool kan helpen bij het verbeteren van de communicatie tussen teamleden, zodat iedereen op dezelfde lijn zit en misverstanden worden voorkomen.
 4. Versterken van leiderschap: Teamcoaching met de 6V’s-tool kan helpen bij het ontwikkelen van leiderschapscapaciteiten bij teamleden, zodat ze effectiever kunnen zijn in hun rol.
 5. Verhogen van motivatie en betrokkenheid: Teamcoaching kan ook bijdragen aan het verhogen van de motivatie en betrokkenheid van teamleden, wat kan leiden tot betere prestaties en resultaten.
 6. Veranderingen beheren: Als een bedrijf te maken heeft met veranderingen, zoals een herstructurering of fusie, kan teamcoaching helpen bij het begeleiden van het team door deze veranderingen.
 7. Optimaliseren van teamprestaties: Teamcoaching kan ook worden ingezet om de prestaties van het team te optimaliseren, bijvoorbeeld door doelen te stellen en actieplannen te ontwikkelen voor verbetering.
 8. Versterken van bedrijfscultuur: Teamcoaching kan bijdragen aan het versterken van de gewenste bedrijfscultuur, waarbij teamleden worden gestimuleerd om de bedrijfswaarden na te leven en een positieve werkomgeving te creëren.

Ervaren Teamcoaches en Trainers Kelly Berkmans en Jan Jonk staan te popelen om uw team weer op het juiste spoor te brengen. Neem vandaag nog contact met ons op om een kennismakingsgesprek in te plannen.
Stuur een e-mail naar contact@itakeabreak.com of bel rechtstreeks 0472/69 08 58.

De 6V’s-tool wordt ook aangeboden als onderdeel van het welzijnsprogramma “Take a Break-Through”. Dit all-in programma brengt uw teams en organisatie naar een hoger niveau. Klik hier voor meer informatie

Teambuilding

Een teambuilding wordt in veel organisaties ingezet als een soort “FUN-factor”, gevolgd door een toffe BBQ, om de sfeer te bevorderen.
Maar als een teambuilding enkel gezien wordt als een leuke FUN-factor, is dat dan niet zonde van de investering? Want die toffe, vriendschappelijke, sfeer die er hangt tijdens de BBQ en tussen pot en pint, zal niet blijven hangen eens dat de dagelijkse activiteiten weer aangevat worden.

Daarom organiseren wij “Teambuildings met impact”!
Zodat uw investering in een teambuilding, daadwerkelijk iets oplevert.

Lees meer ...

Wij bieden de Teambuildings aan in 3 mogelijkheden:

 1. Teambuilding van 2 uur met 2 verschillende onderdelen
 2. Als onderdeel van het Take a Break-Through jaarprogramma. Klik hier voor meer informatie.
 3. 3. Teambuilding op maat

Bij deze Teambuildings willen we de focus leggen op succesvol samenwerken, succesvol bouwen en samen succesvol zijn. Tijdens deze sessies zullen we bepaalde rollen en gedragspatronen blootleggen die vervolgens met de leidinggevenden besproken kunnen worden.
Indien gewenst kan er ook een vervolgtraject rond leadership of teamcoaching besproken worden.

Onze Teambuildings zijn speciaal ontworpen om de samenwerking en communicatie binnen uw team te verbeteren. We geloven dat het begrijpen van de dynamiek tussen teamleden cruciaal is voor een succesvolle samenwerking. Daarom zullen we tijdens de sessies verschillende oefeningen en activiteiten uitvoeren om inzicht te krijgen in de rollen en gedragspatronen binnen het team.

Door deze rollen en gedragspatronen bloot te leggen, kunnen we inzichten verkrijgen die anders misschien verborgen zouden blijven. Dit stelt de leidinggevenden in staat om beter te begrijpen hoe het team functioneert en waar eventuele knelpunten of uitdagingen liggen.

Hierdoor kunnen ze effectiever leiding geven en de juiste interventies toepassen om het team naar een hoger niveau te tillen. Onze Teambuildings zijn geschikt voor teams van elke grootte en bieden een interactieve en leuke ervaring. We zorgen ervoor dat alle deelnemers betrokken worden en actief deelnemen aan de verschillende oefeningen. Door samen te werken en uitdagingen te overwinnen, zullen teamleden leren hoe ze effectief kunnen samenwerken en hoe ze elkaars sterke punten kunnen benutten.

Na de Teambuildings zullen we een evaluatiegesprek voeren met de leidinggevenden. Hierbij zullen we de blootgelegde rollen en gedragspatronen bespreken en eventuele suggesties doen voor verdere ontwikkeling en verbetering van het team. Onze doelstelling is om uw team te helpen groeien en te evolueren naar een succesvolle en hechte samenwerking.

Klaar om uw team naar een hoger niveau te tillen?
Neem dan vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe onze Teambuildings kunnen bijdragen aan het succes van uw organisatie.
Samen bouwen we aan een sterk en productief team.

Teams tot 15 personen:
Locatie: Bespreekbaar
Duur: 2 uur – 2,5 uur
Trainer: Kelly Berkmans
Tarief: € 810 excl. BTW + reisonkostenvergoeding

Teams 15 – 35 personen:
Locatie: Bespreekbaar
Duur: 2 uur – 2,5 uur
Trainers: Kelly Berkmans en Jan Jonk-Bun
Tarief: € 1620 excl. BTW + reisonkostenvergoeding

Teams groter dan 35 personen
Prijs op aanvraag.

Energizer & Warming-Up​

Bij Take a Break kun je terecht voor Energizer- en Warming-up sessies, gecombineerd met teambuilding of een bedrijfstraining. 

Heeft jouw team behoefte aan een frisse start van de dag?
Of willen jullie graag de energie opkrikken tijdens een lange vergadering?
Onze Energizersessies zijn speciaal ontworpen om energie en positiviteit te brengen. Door middel van interactieve oefeningen en spelletjes zorgen wij ervoor dat jouw teamleden fris en alert blijven gedurende de dag.

EEN GOEDE VOORBEREIDING IS HET HALVE WERK.

Lees meer ...

Naast de energizersessies bieden wij ook warming-up sessies aan.
Een goede warming-up is essentieel om het maximale uit een training of teambuildingactiviteit te halen.
Onze ervaren trainers zorgen voor een dynamische en op maat gemaakte warming-up die de deelnemers voorbereid op een succesvolle sessie.
Door het lichaam op te warmen en de zintuigen te activeren, creëren we de ideale omstandigheden voor een effectieve en prettige ervaring. 

POSITIEF EN CONSTRUCTIEF
Om het maximale resultaat uit onze sessies te halen, bieden wij ook de mogelijkheid om een teambuilding of bedrijfstraining toe te voegen.
Wij creëren een positieve en constructieve leeromgeving, waarin teamleden samenwerken, communiceren en elkaar beter leren kennen. Met behulp van verschillende oefeningen en opdrachten, gericht op specifieke doelen en uitdagingen, kunnen wij jouw team helpen om hun potentieel volledig te benutten.

MAATWERK
Bij ons staat maatwerk centraal.
Wij stemmen de energizersessies, warming-up sessies en teambuildingactiviteiten af op de specifieke behoeften en doelen van jouw team of organisatie.
Of jullie nu op zoek zijn naar een korte boost van energie en motivatie, of een diepgaande training om de samenwerking te verbeteren, wij bieden de juiste oplossingen.
Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek.
Samen kunnen we een programma samenstellen dat perfect aansluit bij jullie wensen en doelen.

Je kan ons contacteren via het contactformulier of stuur een e-mail naar contact@itakeabreak.com.

360 Break-Through (psychometrische tool)

ONTKETEN HET POTENTIEEL VAN JOUW TEAM

Bent u op zoek naar een innovatieve manier om uw team te begrijpen zonder ze in hokjes te plaatsen? Zoek niet verder! Maak kennis met “360 Break-Through” van Take a Break – de meest complete en niet-hokjesvormende psychometrische tool voor teams en leiderschap op de markt.

Met 360 Break-Through kunnen bedrijven nu profiteren van diepgaande inzichten zonder de beperkingen van traditionele psychometrische tools. Het biedt de mogelijkheid om teamdynamiek te begrijpen en te verbeteren zonder mensen in hokjes te plaatsen, wat de sleutel is tot een succesvolle en harmonieuze samenwerking.

Lees meer ...

Waarom 360 Break – Through? 

Wij begrijpen uw zorgen over traditionele tools zoals Insights of Disc, die vaak mensen in rigide categorieën duwen en hun ware potentieel beperken. Bij Take a Break hebben we de behoefte geïdentificeerd om teamdynamiek te meten en teamleden bewuster te maken van hun eigen processen en die van anderen, zonder beperkende hokjes.

Het antwoord: 360 Break-Through

Met 360 Break-Through omarmen we de benadering van de Lumina-tools, waarin Insights, het kernkwadrant van Offman en het Enneagram samenkomen.
Dit resulteert in een holistische, diepgaande benadering van psychometrie die mensen niet in beperkende hokjes duwt.
In plaats daarvan moedigen we zelfbewustzijn en bewustzijn van anderen aan op de juiste manier, met een 21e-eeuwse aanpak.

Wat Maakt 360 Break-Through Uniek?

 • Geen Hokjes: We plaatsen mensen niet in stereotypen. In plaats daarvan bieden we diepgaande inzichten die helpen bij persoonlijke groei en teamontwikkeling.
 • Volledigheid: 360 Break-Through integreert de beste elementen van psychometrische tools om een uitgebreid beeld te creëren, zowel voor individuen als teams.
 • Wetenschappelijk Onderbouwd: Onze beoordelingen zijn wetenschappelijk gevalideerd, wat betekent dat je kunt vertrouwen op de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van onze resultaten.

KMO-Portefeuille

Geniet van 30% korting door de KMO-Portefeuille!

Transformeer je Team Dynamiek

360 Break-Through stelt teams in staat om hun sterke punten te benutten, zwakke punten te identificeren en gezamenlijk te groeien.
Het bevordert een cultuur van openheid, begrip en effectieve communicatie.

Kies voor 360 Break-Through en ontdek de kracht van een tool die mensen niet in hokjes duwt, maar in staat stelt om te schitteren en te groeien als individuen en als een geheel.

Klaar om de volgende stap te zetten?
Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe 360 Break-Through het verschil kan maken voor jouw team en leiderschap!


Contact@itakeabreak.com
+32 (0)472 69 08 58

Take a Break
Strengthen Your Teams, Reduce Absenteeism