Wie zijn wij?

Inspireren, verbinden en actie ondernemen, dat is wie wij zijn!

Over ons

Welkom bij Take a Break!

Mijn naam is Kelly Berkmans en ik ben de trotse oprichter van Take a Break.
Graag wil ik mezelf even kort aan je voorstellen en vertellen hoe mijn motivatie voor Take a Break is ontstaan. 

Lees meer ...

Toen ik als Manager voor een grootwarenhuisketen werkte ben ik in een burn-out terecht gekomen. Deze periode was zwaar, maar het heeft mij ook nieuwe inzichten gegeven.
Ik besefte hoe belangrijk effectief leiderschap is, (psychologische) veiligheid en verbinding in een team. 

Ik ontdekte ook de kracht van de natuur, mindfulness en meditatie als hulpmiddelen om weer te re-integreren en een meer ontspannen leven te leiden. Deze ervaring heeft in mij een diep verlangen gewekt om anderen te helpen die in een vergelijkbare situatie verkeren. In 2018 heb ik dan ook vol enthousiasme de deuren van mijn coachingpraktijk geopend. Hier begeleidde ik mensen op hun persoonlijke pad van zelfontwikkeling en het toelaten van meer rust en ontspanning. Tijdens mijn werk als (wandel)coach voor verschillende bedrijven viel mij echter op dat met name leidinggevenden, managers en medewerkers zichzelf vaak volledig voorbijliepen. Ze werkten op de automatische piloot en namen zelden de tijd voor een welverdiende pauze of break. Dit resulteerde niet alleen in vermoeidheid en stress, maar ook in prikkelbaarheid en spanning in het team én in de persoonlijke relaties. Het werd voor mij duidelijk dat er iets moest veranderen. Iedereen weet immers dat een uur mediteren per dag de samenleving veel gelukkiger zou maken en dat wandelen tijdens de lunchpauzes enorm helpt. Maar in de realiteit wordt hier heel weinig tijd voor gemaakt.

In 2022 heb ik mijn boek “Van moeten naar ont-moeten, in Noorwegen” geschreven. Een zelfhulpboek voor persoonlijke groei en om meer rust en ontspanning toe te laten in je leven.
Eind 2022 heb ik de Take a Break ontspanningsapp gelanceerd. Een ontspanningsapp die beschikbaar is op Android en IOS voor het hele gezin. Een ideaal hulpmiddel om thuis of op het werk regelmatig breaks te nemen, ademhalingsoefeningen te doen, meditaties om beter te kunnen slapen of om beter met angst te kunnen omgaan.

Maar ik miste nog iets, ik wilde graag een tool ontwikkelen om organisaties te ondersteunen in welzijnsprogramma’s om ziekte- en burnoutcijfers aan te pakken.
Hierdoor ontstond bij mij de vraag: “Hoe kan ik de combinatie van natuur, mindfulness en meditatie op een laagdrempelige manier aanbieden aan organsiaties?”
Zo is Take a Break – VRetreat ontstaan. De eerste Virtual Reality Mindfulness applicatie in België.
Bij Take a Break geloven we dat het nemen van pauzes en breaks essentieel is voor een gezonde en gelukkige werkomgeving.
Ons doel is om het welzijn en de veerkracht van medewerkers te bevorderen door middel van inspirerende programma’s die de kracht van de natuur, mindfulness en meditatie benutten.

Door het aanbieden van zorgvuldig samengestelde programma’s, maken we het voor bedrijven mogelijk om hun personeel op een effectieve en laagdrempelige manier te laten ontspannen en opladen. We bieden unieke ervaringen aan die helpen om de automatische piloot te doorbreken en bewuste aandacht te creëren.

Om de verbinding, het vertrouwen en de (psychologische) veiligheid in teams te versterken maken we gebruik van de 6V’s-Tool. Een onderbouwd traject waarbij we de uitdagingen in het team (en van de leidinggevende) gaan onderzoeken en samen naar een gewenst resultaat bewegen.

Het is tijd om te investeren in het welzijn van jezelf en je werknemers.

Laten we samen werken aan een verbindende en ontspannen werkplek, waarin mensen tot bloei kunnen komen.
Strengten your teams, reduce absenteeism.

Ik kijk ernaar uit om je binnenkort te “ont-moeten”.

Met warme groet,
Kelly Berkmans
Oprichter van Take a Break

Laatste nieuws

Maak kennis met ons ervaren team van professionals

Take A Break - Kelly
KELLY BERKMANS
OPRICHTER TAKE A BREAK

“Hoe bereid ben jij om te doen wat nodig is...
om de beste, ontspannen, versie van jezelf te zijn/worden in werk en leven?”

Take A Break - Tom
TOM GEUENS
BELEVINGSTUIN EXPERT - ZAAKVOERDER TOM GEUENS GRAAFWERKEN

“Ik heb oog voor detail en vind het belangrijk om vanuit mijn expertise mee te denken naar oplossingen om te voldoen aan de behoeften en de wensen van de organisatie.”

Take A Break - Jan
JAN JONK
TEAMCOACH & TRAINER – NEXUS COACHING

“Ik geloof in het stuur in eigen hand nemen en de mogelijkheden die er liggen om datgene te bereiken waar je blij van wordt als je bereid bent om hiervoor in beweging te komen.”