Nieuwe feature in de Take a Break app
ddef9f87-d7f4-e9a9-4ade-fd2be152d03a

We zijn bij Take A Break constant op zoek naar manieren om je rustmomenten nog waardevoller te maken. In samenwerking met de Focus Academy zijn we trots om Zenpen te introduceren, een nieuwe feature in onze app die je helpt om via expressief schrijven mentale helderheid te vinden. Zenpen is een unieke chatapplicatie waarin alles wat je schrijft automatisch verdwijnt na 30 seconden. Het is volledig gratis en anoniem, je hoeft zelfs geen account aan te maken.

Deze feature ging onlangs live, en dit op 01/07/2024!

Expressief schrijven is een eenvoudige maar krachtige techniek, ontwikkeld door James W. Pennebaker, hoogleraar psychologie aan de Universiteit van Texas. In de jaren '80 ontdekte Pennebaker dat het opschrijven van emoties aanzienlijke verbeteringen kan brengen in zowel fysieke als mentale gezondheid. Zijn onderzoek heeft sindsdien geleid tot duizenden studies die de voordelen van deze techniek bevestigen, zoals betere slaap, verminderde stressniveaus en een sterker immuunsysteem.

De bezieler van de Zenpen app

Oscar de Bos (1988) staat aan het hoofd van trainingsbureau Focus Academy. Naast de dagelijkse leiding verdiept hij zich in de wetenschap rond productiviteit en focus en houdt hij zich bezig met de ontwikkeling van diverse focusmiddelen: van trainingen tot apps, video’s en podcasts.

Oscar ontdekte de kracht van expressief schrijven tijdens een stressvolle periode in zijn leven. Deze ervaring inspireerde hem om Zenpen te creëren: een app die de essentie van expressief schrijven vangt en deze toegankelijk maakt voor iedereen.

Hij hoopt dat Zenpen anderen kan helpen zoals het hem heeft geholpen. Door je gedachten vrij te uiten zonder zorgen over permanentie, biedt Zenpen een veilige ruimte voor zelfreflectie en emotionele ontlading.

Wist je dat je deze techniek ook offline kan implementeren?

Het mooie van expressief schrijven ligt in zijn eenvoud: neem pen en papier, zoek een rustige plek, stel een timer in voor 10 tot 15 minuten en schrijf non-stop over alles wat in je opkomt, zonder te letten op spelling of grammatica. Het is niet nodig om de tekst te bewaren; je wordt zelfs aangemoedigd het papier te vernietigen na afloop. Het wordt aanbevolen deze techniek vier dagen achter elkaar te herhalen. Het hoeft dus niet dagelijks, waardoor je kunt voorkomen dat je geobsedeerd raakt door je zorgen. Het motto hierbij is: "Write and get back to life."

Probeer Zenpen vandaag nog in de Take a Break-app en ontdek zelf de voordelen van expressief schrijven. Schrijf en ga terug naar het leven met een helderder geest en een lichter hart. Vergeet niet om je feedback met ons te delen, zodat we je rustmomenten nog beter kunnen maken.

Download gratis via Google Playstore: https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.techurve.takeabreak&hl=nl
of
via de Appstore: https://apps.apple.com/be/app/take-a-break/id1643156891

Meer informatie over de Take a break app kan je vinden op http://www.itakeabreak.be

Onze producten

 15,00 excl. btw
 5,00 excl. btw
Meer informatie
 15,00 excl. btw
 5,00 excl. btw
Meer informatie