Stap uit de werkmodus: 4 tips om je werk los te laten tijdens een vakantieperiode.
loslaten (1)

Stap uit de werkmodus, zodat je écht kan genieten van een welverdiende break!

Vind jij het lastig om af te schakelen en je werk of je onderneming los te laten?
Ben jij ook tijdens je vakantie nog je e-mails aan het opvolgen, of nog "snel" een taakje afwerken, of nog even antwoorden in de groeps-whatsapp?
Geef je lichaam en geest de rust (lees: herstel-tijd) die het verdient. Door eventjes niet-productief te zijn, ben je daarna productiever dan voorheen (ja, echt waar!).

Tijdens een vakantie is het cruciaal om niet alleen fysiek afwezig te zijn van het werk, maar ook mentaal los te laten.
Ik geef je graag 4 waardevolle tips om echt te kunnen ontspannen en de verbinding met het werk te verbreken tijdens je welverdiende rustperiode:

1. Digitale grenzen:
- Schakel meldingen van werkgerelateerde apps en e-mails uit op je telefoon en andere apparaten.
- Stel een 'digitale detox' in voor jezelf gedurende bepaalde tijdsblokken of zelfs de hele vakantie.
- Laat je telefoon achter in je kamer terwijl je de natuur verkent, geniet van een heerlijke maaltijd of tijd doorbrengt met je naasten.
Digitale grenzen helpen jou om echt aanwezig te zijn in het moment en je geest vrij te houden van werkgerelateerde gedachten.

2. Mindful momenten:
Gebruik je vakantie als een kans om je te verdiepen in mindfulness. Of het nu gaat om meditatie, yoga, of gewoon bewuste ademhalingsoefeningen, mindfulness stelt je in staat om je bewust te worden van je gedachten zonder eraan vast te klampen. Richt je aandacht op de sensaties van het hier en nu, de geluiden om je heen, en de smaken van het eten dat je proeft. Door bewust te zijn van je zintuigen, kun je de stress van het werk loslaten en volledig genieten van je vakantie.

3. TO DO FUN-LIST:
Dit is, buiten de mindfulness ;-), één van mijn favoriete tips.
Net zoals je een takenlijst opstelt voor het werk, maak een lijst van activiteiten waar je blij van wordt tijdens de vakantie. Bijvoorbeeld het ontdekken van nieuwe culturen, het proeven van nieuwe, lokale, gerechten, het lezen van een boek aan de rand van het zwembad, of gewoon luieren in de zon, zorg ervoor dat je tijd vrijmaakt voor activiteiten waar je hart sneller van gaat kloppen.
Het hebben van een prioriteitenlijst voor plezier helpt je om je te concentreren op het genieten van het moment en herinnert je eraan dat werk niet het enige is dat voldoening kan brengen.

4. Hey, het is oké... om los te laten:
Misschien wel de belangrijkste tip van allemaal is om jezelf toestemming te geven om los te laten.
Laat schuldgevoelens over het achterlaten van werk achterwege. Herinner jezelf eraan dat het nemen van een pauze cruciaal is voor je welzijn en productiviteit op lange termijn.
Je verdient het om te rusten, te ontspannen en op te laden.
Dus, sta jezelf toe om volledig aanwezig te zijn in je vakantiemomenten zonder je schuldig te voelen.

Geef jezelf de ruimte om echt te kunnen afschakelen en te genieten van de rust die je verdient.
Herinner jezelf eraan dat het leven niet alleen draait om werk, maar ook om de kostbare momenten van positieve energie, rust en verbinding die een vakantie kan brengen.

www.itakeabreak.com

Geschreven door Kelly Berkmans.
02/04/2024 - 20u45

 

Onze producten

 15,00 excl. btw
 5,00 excl. btw
Meer informatie
 15,00 excl. btw
 5,00 excl. btw
Meer informatie